MENU

אתר אוכל טוב, מציע מגוון מתכונים כשרים. מתכוני דגים, מתכוני בשר, מתכון לחומוס ועוד..

יום חמישי, 3 במאי 2012

סלט חצילים בחומץ מתכון מרוקאי

סלט חצילים מרוקאי בתחמיץ
מחפש מתכון לסלט חצילים חריף בחומץ?
מתכון סלט חצילים מהמטבח המרוקאי.
אין כמו חצילים מטוגנים!! אני מתה על זה..
האמת שאני כמעט ולא מפספסת את המתכון הזה כל יום שישי.
אני מבטיחה לכם שהמתכון הזה יקצור המון מחמאות. המתכון הקל ביותר לחצילים בחומץ.
מתכונים קלים| חציל,חומץ וכוסברה קצוצה.
האמת הסלט הזה ממש בריאותי. אין בו כמעט שמן.
אז קדימה לעבודה...

מצרכים:
4 חצילים שחורים ויפים.
1 פלפל חריף, קצוץ דק
1 גמבה אדומה, קצוצה דק
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חומץ בין יין איכותי
מעט מיץ לימון
1/2 כפית סוכר.

אופן ההכנה:
מקלפים מעט את החציל מקליפתו השחורה וחותכים לעיגולים עבים.
אופציות לטיגון החציל: 1 ניתן לטגן את החציל במחבת מולטי שף. עם מעט שמן.
2. ניתן לצלות את החציל עם מחבת גריל פסים עם מעט שמן.

מטגנים את החציל עד למידה הרצויה.
בקערה מערבבים פלפל חריף קצוץ, גמבה,כוסברה קצוצה,חומץ, שום,מיץ לימון,סוכר ומעט מלח
מערבבים מעט ושופכים את כל התערובת על החצילים.
סוגרים את החציל בקופסה אטומה ומנערים קלות.
לאחר כשעה טועמים מהחציל ומתקנים תיבול.

מתכון מרוקאי לחציל בחומץ | מתכון קל ומהיר לחציל בתחמיץ מתכון מרוקאי | אוכל טוב במתכון חציל מרוקאי בחומץ חריף

דג סלמון בציפוי עשבי תיבול ופטריות


דג סלמון בציפוי פטריות ועשבי תיבול

מחפשים מתכון לדג דג סלמון בתנור?
מתכון קל וטעים לדג סלמון אפוי בתנור,מצופה עשבי תיבול ופטריות
דג סלמון אוהב מרינדות או ציפויים.
מנה חגיגית לערבי חג ושישי. לקראת חג השבועות החלטתי להראות לכם.
מתכון קל ומהיר לדג דניס.
דבר חשוב בדג סלמון: יש לקנות דג סלמון טרי היישר מהדייג (עדיף)
אבל אם אין לכם כזה. אז דג סלומון נורבגי קפוא, עושה את העבודה בצורה מושלמת.
אל תגידו איכ@ מג@#$... לא תאמינו עד כמה הדג הנורבגי טעים.
בואו לא נשכח, דג סלמון טרי יקר יותר מדג ים רגיל כמו דניס או בורי.
טוב יאלללה לעבודה. מבחר מתכוני דגים באתר אוכל טוב

מצרכים:
4 פרוסות דג סלמון טרי
10 פטריות ,קצוצות בבלנדר.
2 כפיות אורגנו טרי
2 כפיות טימין טרי
2 שיני שום
מיץ מחצי לימון.
3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
5 כפות שמן זית
-->
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל -180 מעלות.
במעבד מזון קוצצים את כל המרכיבים עד לקבלת מחית קצוצה גס.
מזליפים תוך כדי שמן זית לקבלת סמיכות הרוטב.
לאחר שקצצנו את כל המרכיבים, מעבירים את העיסה לקערה ומוסיפים כ-3 כפות פירורי לחם.
מצפים בנדיבות את הדג במחית שיצרנו ומהדקים טוב.
מכניסים לתנור ל20 דק' ללא ניר כסף. מוצאים לצלחת ומגישים עם חצאי לימון.

טיפ לדג סלמון: ניתן להגיש עם רוטב איולי או רוטב פסטו.

מבחר מתכוני דגים | מבחר מתכוני פסטה לשבועות | מתכוני אוכל טוב

התמונה צולמה במצלמת Canon 
Canon EOS Rebel T3 12.2 MP CMOS Digital SLR with 18-55mm IS II Lens and EOS HD Movie Mode (Black)